Waarom Montessori peuters?

Wie zijn we?

Wij zijn een erkende montessoripeutergroep die ieder kind een geweldige voorbereiding biedt voor de basisschool. Kinderen vanaf 2,5 jaar zijn bij ons van harte welkom!

Wat doen we?

Kinderen hebben behoefte aan een sfeer waarin zij zich veilig voelen. Vanuit deze zekerheid kunnen zij vrij spelen en zich spelenderwijs ontplooien.  Onze peutergroep heeft een ruim gebouw met veel licht en ruimte. Het ontwikkelen van persoonlijke, sociale en cognitieve competenties is een belangrijke rode draad. Het contact met leeftijdgenoten is hierin belangrijk alsook de stimulerende en waarderende houding van de leidsters.

Waarom de montessoripeutergroep?

In een goede sfeer en veilige omgeving kunnen peuters, onder deskundige begeleiding van twee montessorileidsters, ontdekken en leren. Peuters maken deel uit van de totale schoolomgeving en doen ook mee met basisschoolactiviteiten. Kinderen van de montessoripeutergroep worden begeleid volgens de montessoripedagogie en werken onder meer met de montessorimaterialen. Hierdoor kunnen zij zich vol zelfvertrouwen ontwikkelen. De peuters worden begeleid naar zelfstandig worden.
De overgang naar de basisschool is op deze manier een kleinere stap en er wordt een doorlopende leerlijn gegarandeerd van 2,5 tot 12 jaar.