Peuterbouw

De peuterbouw van de Montessorischool Wassenaar is een erkende Montessori peuterspeelzaal.

In onze peuterbouw starten we al met de montessori manier van werken. Peuters van 2,5 jaar oud kunnen hier in een veilige en vrije omgeving beginnen aan hun doorlopende leerlijn van ruim 10 jaar. De peuterbouw maakt deel uit van de totale schoolomgeving; de peuters doen mee met basisschool activiteiten zoals vieringen en aangeboden lessen zoals muziekles.

Op die manier is de peuterbouw een geweldige voorbereiding voor de basisschool. In een goede sfeer en veilige omgeving kunnen peuters, onder deskundige begeleiding van twee montessori leerkrachten, al spelenderwijs ontdekken en leren. 

Uw kind is welkom vanaf 2,5 jaar. Op deze leeftijd maken kinderen een grote ontwikkeling door op verschillende vlakken. In het praten, de sociale omgang, samenspelen en zindelijk worden; de wereld om uw kind heen krijgt steeds meer vorm en hij of zij ontdekt iedere dag nieuwe dingen. De leerkrachten helpen de peuters hun weg te vinden. Ze stimuleren en ondersteunen waar nodig. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht.

De dag is zo ingedeeld dat er voldoende ruimte is voor het zelfstandig ontdekken en keuzes maken in spel. De vaste groepsmomenten zorgen voor structuur en houvast en helpen de peuters in de ontwikkeling van sociale vaardigheden in groepsverband.

De kinderen worden begeleid volgens de montessori pedagogiek, werken met de montessori materialen, nemen deel aan het Vreedzame School programma en ontdekken al spelenderwijs, samen met hun leeftijdsgenootjes, de wereld om hen heen. De peuters hebben hun eigen gebouw met veel licht en ruimte en hun eigen materialen. 

Het gebouw staat pal naast de basisschool waardoor het contact met andere leerlingen en leerkrachten vanzelfsprekend is. De kinderen spelen allemaal op hetzelfde prachtige groene schoolplein en ook de peuters helpen bij het verzorgen van de moestuintjes.

Praktische informatie

Tijden peuterbouw

Maandag, dinsdag en donderdag: 8:45 – 12:00 u.
Woensdag en vrijdag: 8:45 – 12:15 u.

De peuterbouw houdt dezelfde vakantieregeling aan als de basisschool.

Pauzehapje en plantje

Uw kind eet iedere ochtend een pauzehapje op school. Dit is een gezonde ‘snack’ en iets te drinken. Het pauzehapje wordt vanuit thuis meegegeven.
Ieder kind draagt de zorg voor een eigen plantje. U kunt samen met uw kind een plantje naar keuze uitzoeken en meenemen naar school. 

Kosten

Uurprijs € 5,07
Weekprijs voor 5 ochtenden per week € 84,92
Kosten per jaar € 3.396,90

Kinderopvangtoeslag

De peuterspeelzaal valt onder de wet kinderopvang, dit betekent dat u in aanmerking kunt komen voor een tegemoetkoming in de kosten van de peuterspeelzaal.

Kijk op de website van belastingdienst voor meer informatie over de regeling. 

Heeft u hier vragen over of kunnen we u helpen bij de aanvraag? Neem even contact met ons op!
Bel 070 511 3388 of mail naar directie@montessorischoolwassenaar.nl.


Na de kersttvakantie voeren we een aantal wijzigingen door in de peuterbouw:

  • De startleeftijd van de peuterbouw gaat naar 2 jaar.
  • Peuters vanaf 3 jaar draaien, helemaal volgens het montessori principe, iedere ochtend mee in de kleuterklas.
  • Op de lange dagen (maandag, dinsdag en donderdag) kunnen ze in de middag terug naar de peutergroep. Ze kunnen ook bij de kleuters blijven als ze het qua energie al volhouden.
  • Er komt de mogelijkheid om tussen de middag te slapen of te rusten op een stretcher/matras.
  • Minimale afname van 3 ochtenden. Verder is het flexibel in te delen (bijvoorbeeld: 1 middag/alle 3 de middagen, meer ochtenden etc).

Kennismaken

Willen u en uw peuter eens komen kennismaken in de peuterbouw? We leiden u graag rond!
Bel 070 511 3388 of mail naar directie@montessorischoolwassenaar.nl voor een afspraak.

Documenten voor de peuterbouw
Pedagogisch beleidsplan
Inspectierapport GGD