Waarom montessori

De 8 Beloften van Ons Unieke Programma

Welkom bij onze inspirerende Montessori-onderwijsgemeenschap, waar we geloven dat elk kind van nature nieuwsgierig en capabel is. Onze benadering is gebaseerd op de overtuiging dat onderwijs meer moet zijn dan alleen kennisoverdracht. We zijn er trots op om de "8 Beloften van Montessori Onderwijs" te presenteren, waarmee we elk kind de kans geven om te groeien, te leren en zichzelf te ontdekken.

1. Ik Doe Er Toe

Bij ons is elk kind een gewaardeerd individu. We creƫren een omgeving waarin ieder kind wordt aangemoedigd om zijn unieke persoonlijkheid te uiten en zijn eigen bijdrage te leveren aan onze gemeenschap.

2. Ik Weet Waar Ik Goed In Ben

Door praktische ervaring en zelfgestuurd leren ontdekken kinderen hun sterke punten en talenten. We begeleiden hen om hun zelfvertrouwen te vergroten en trots te zijn op hun prestaties.

3. Ik Zoek Oplossingen

Met de Montessori-filosofie leren kinderen om uitdagingen te zien als kansen om te groeien. Ze ontwikkelen probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om creatief te denken in elke situatie.

4. Ik Blijf Nieuwsgierig

Nieuwsgierigheid is de drijvende kracht achter leren. Ons curriculum stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, waardoor ze levenslange leerlingen worden die altijd willen ontdekken en verkennen.

5. Ik Neem Verantwoordelijkheid

Kinderen leren verantwoordelijkheid voor hun acties en keuzes te nemen. Dit legt de basis voor een sterk gevoel van eigenaarschap en respect voor anderen en hun omgeving.

6. Ik Bewijs Dat Ik Het Kan

Zelfontdekking en onafhankelijk leren vormen de kern van ons programma. Kinderen tonen voortdurend aan dat ze in staat zijn tot verbazingwekkende prestaties wanneer ze de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen.

7. Ik Kan Kiezen

Het vermogen om te kiezen is essentieel voor zelfsturing. Binnen onze Montessori-gemeenschap hebben kinderen de vrijheid om hun leertraject vorm te geven en te beslissen waar ze zich op willen concentreren.

8. Ik Weet Wat Ik Wil

Door zelfbewustzijn en zelfreflectie ontwikkelen kinderen een diep begrip van hun interesses en doelen. Dit stelt hen in staat om hun toekomst vorm te geven met vertrouwen en vastberadenheid.

Bij ons gaat onderwijs verder dan de klaslokalen. We bieden een omgeving die kinderen aanmoedigt om te groeien als individuen en om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen die ze hun hele leven kunnen gebruiken. Ontdek de kracht van Montessori onderwijs en geef uw kind de beste start voor een succesvolle toekomst.

Schrijf vandaag nog in om de reis van zelfontdekking en groei te beginnen!